antiantioedipe

Kreikkalainen chutzpah

YLE on käynyt Kreikassa aistimassa vaalitunnelmia ja haastatellut gallup-johdossa olevan laitavasemmistopuolue Syrizan parlamenttiehdokasta, taloustieteen professori Yanis Varoufakista.

Uutisen mukaan...

...taloustieteen professori Yanis Varoufakis syytti suomalaisia epäeurooppalaisesta toiminnasta, jos he eivät ole valmiita tukemaan Kreikkaa yhtä paljon kuin eurooppalaiset keskimäärin. Professorin mielestä sillä asenteella voisi ystävystyä Ranskan kansallisrintamaa johtavan Marine Le Penin kanssa.

Eli tiivistetysti: jos ei tipu fyrkkaa, olet Le Pen. 

Hyvä professori siis yrittää vedota suomalaisen veronmaksajan moraaliin, koska Front National ja Marine Le Pen tunnetusti edustavat pahuutta. Huvittavana yksityiskohtana Le Pen kuitenkin toivoo Syrizan vaalivoittoa.

Entä mikä on sitten Syrizan ja Kreikan moraali velallisena? Mikä on heidän velvollisuutensa ja vastuunsa maksaa velkansa takaisin?

Tällaista moraalia, velvollisuuden tuntoa, saati kunniaa heillä ei tietenkään ole ja suomalaisen median mukaan tällaista ei voi edellyttääkään, koska "tavallinen kreikkalainen kärsii".

Kreikka on modernina aikana ajautunut maksukyvyttömyyteen viisi kertaa.

He etsivät vain kyllin typerää tahoa, joka maksaa viulut alttoviulukvintetin soidessa, maksajia moralisoiden. Ja eiköhän maksaja täältä hölmölän perukoilta löydy, anteeksi pyydellen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Kyllähän se on niin, että jos on niin tyhmä velkoja, että antaa ylilainoitetulle lisää velkaa ja kuvittelee, että velalla lyhennetään velkaa niin ei siinä muuta voi kun katsoa peiliin !

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Vielä etelä-eurooppalainen mammanpoika alkaa antamaan Suomalaiselle Lauri Törnille ehtoja hahhahhaa. Kannattaisi pitää turpansa pienemmällä.
Itse olette tyhmyyttänne vailla moraalia eläneet yli varojen. Tehkää parannus ylpeyden synneistänne ja maksakaa velkanne. En hyväksy velkojenne leikkauksia.Piste.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Syrizan voitto tarkoittaa tankkeja kaduille, sitten on taas kaikki hyvin ja Olli Rehn ei tuomitse kaappausta vaan peukuttaa sitä, ainakin mielessään.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Mitä ihmettä tarkoittaa otsikkosi jälkimmäinen sana?

Niko Sillanpää

Jiddishin sana, jonka merkitys on lähellä suomen sanaa "pokka".

Eiköhän se ole päivänselvä asia, että professori Yanis Varoufakiksella ei ole vähäisintä aikomustakaan maksaa killinkiäkään takaisin.

Heli Hämäläinen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Chutzpah

"Chutzpah on jiddišinkielinen käsite, joka tarkoittaa arkikielen ”pokerinaamaa” eli ”pokkaa”[1] häpeämättömyyden ja röyhkeyden merkityksessä.

Leo Rosten määrittelee kirjassaan The Joys of Yiddish sanan chutzpah "sellaiseksi mieheksi joka, tapettuaan ensin vanhempansa, anoo tuomioistuinta armahtamaan itsensä, koska on orpo"." [2]"

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #7

Tai murhaajaa, joka perustelee vapauttamistaan sillä, ettei ihmistä voi tuomita epäinhimillisestä teosta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei Suomi ole "keskimääräinen eurooppalainen" maa.
Ystävämme Yanis tai Venizelos voisivat todeta sen, asumalla vaikka Utsjoki-Kevolla muutaman vuoden terassilla istuen, ouzoa juoden, buzukia soitellen, Zorbasin kanssa turinoiden, kirjanpitoa väärentäen ja olemattomista oliivipuista muita rahastaen.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...

Toimituksen poiminnat