antiantioedipe

Turvapaikanhakijoista 2,4‰ epäillään raiskauksesta. Joka vuosi.

Äskettäisen poliisin tiedotustilaisuuden jälkeen on rummutettu, että 0,08% (0,8‰) turvapaikanhakijoista epäillään raiskauksesta.

Tämä luku aliarvioi todellisuutta huomattavasti ainakin kahdesta syystä.

1) Viime vuonna turvapaikkaa hakeneet elivät Suomessa noin 10400 henkilövuotta. Tämä luku on huomattavasti pienempi kuin hakijoiden kokonaismäärä 32476, koska valtaosa turvapaikanhakijoista saapui vasta loppuvuodesta

Tästä joukosta 25 henkilöä epäillään raiskauksesta, jolloin vuotuiseksi ilmaantuvuudeksi saadaan 2,4‰.

Tämä on kertaluokkaa suurempi osuus kuin vuotuinen ilmaantuvuus valtaväestössä:

Suomessa on vuosittain noin 500 raiskauksesta epäiltyä. Vertailuluvuksi tiedotusvälineissä ja blogeissa tarjottu tuhat tarkoittaa ilmoituksia, joka ei ole sama asia kuin raiskausten tai epäiltyjen lukumäärä. 

Epäillyistä pidemmällä aikavälillä noin 25% on ollut ulkomaalaisia, eli epäiltyjä valtaväestön edustajia on vuotuisesti luokkaa 375. Valtaväestön koko on noin 5,1 miljoonaa henkeä, jotka elävät lähes saman määrän henkilövuosia, jolloin ilmaantuvuudeksi saadaan 0,073‰. Jotta tämä saataisiin vertailukelpoiseksi turvapaikanhakijoihin, pitäisi huomioida molempien ryhmien sukupuolijakauma ja ikärakenne. Viime vuoden turvapaikanhakijoista näitä tietoja ei ole saatavilla, mutta tiedetään, että suurin osa on miehiä ja että turvapaikanhakijoiden keski-ikä on matalampi kuin valtaväestön. Otetaan näiden korjaamiseksi kertoimeksi vaikka kolme (joka on varmasti huomattava yliarvio eli näyttää turvapaikanhakijat edullisemmassa valossa kuin todellisuus), jolloin korjatuksi ilmaantuvuudeksi valtaväestössä saadaan 0,22‰.

2) Kyseessä on vuotuinen ilmaantuvuus, eli olettaen tasainen ilmaantuvuus esimerkiksi 10 vuodessa kyseisessä kohortissa 2,4% epäiltäisiin raiskauksesta.

Mitä julkaistuista luvuista voidaan sitten päätellä? Rajoitukset (mm. lyhyt seuranta-aika) huomioon ottaen se, mikä tiedettiin jo ennalta:

Tietyissä maahanmuuttajaryhmissä eli yleisimmissä turvapaikanhakijataustoissa seksuaalirikokseen syyllistymisen todennäköisyys on kertaluokkaa suurempi kuin valtaväestössä (noin 13-kertainen).

Tämä tarkoittaa, että jos valtaväestö ja tämä maahanmuuttajaväestö olisivat lukumääräisesti yhtä suuret, raiskauksien määrä Suomessa olisi noin 13-kertainen.

Erikseen tulee vielä käsiteltäväksi seksuaalinen ahdistelu eli esimerkiksi viime aikoina Kölnin ynnä muiden tapahtumiin liittyen paljon puhuttu taharrush gamae.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitenköhän sitä suhtautuisi laskelmiin, kun esittäjän mielestä lukujen 1 ja 13 keskiarvo on 13? Taidanpa sivuuttaa koko asian, menee liian vaikeaksi matikaksi minulle.

Niko Sillanpää

13 >> 1 eli 13 dominoi 1:n. Jonka vuoksi ja siksi, että ilmoitettu vaihteluväli on 13-17 (josta siis valitsin alarajan), kirjoitin "noin 13-kertainen".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kommenttini liittyi lauseeseen "Tämä tarkoittaa, että jos valtaväestö ja tämä maahanmuuttajaväestö olisivat lukumääräisesti yhtä suuret, raiskauksien määrä Suomessa olisi noin 13-kertainen." Jos nuo populaatiot ovat yhtä suuret olisin itse luullut että tuloksena on noin 7-kertainen. Saatanhan tosin olla tällaisesta korkeamman tason tilastotieteestä ihan pihalla.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #3

"Määrä" viittaa absoluuttiseen lukumäärään, kuten yleensä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #5

Kiitos selvennyksestä, suurempi joukko tekee suuremman määrän rikoksia. Jos Suomen populaatio tuplaantuu kasvaa rikosten määrä, siitä voimme olla yksimielisiä. Muuten vedät tuossa aika lailla mutkat suoriksi. Blogissasi tosin et sanonut että populaation kokonaismäärä kasvaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #8

Jos valtaväestön koko tuplaantuu, näiden rikosten määrä oletettavasti samoin noin kaksinkertaistuu, ei 13-14 -kertaistu.

Oliko saivartelullasi jokin tarkoituskin?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #10

Mikäs promille ja vertailuluvut saadaan, jos raiskauksesta epäiltyjen tupahakijoiden määrään lisätään seksuaalisesta ahdistelusta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon epäillyt eli epäiltyjä on 49?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #15

Turvapaikanhakijoiden osalta luku siis tuplaantuu puoleen prosenttiin. Valtaväestön osalta en tiedä. Jätin tuon ahdistelun pois, koska se on lainsäädännöllisesti nykymuodossaan uusi asia.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #17

Tuleekohan globalisaatio-uudistuvaan lainsäädäntöömme pitkästä aikaa myös arabiankielinen termi vai suomennetaanko taharrush gamai jotenkin. Ennen vanhaan saimme paljon myönteisiä termejä ja kulttuuripiirteitä tuolta suunnalta, mm. numerot, joita tilastoissammekin yhä käytämme nollineen kaikkineen. Al-qohol olisi saanut ehkä jäädä tulematta, vaikka viiniryyppy kuuluu ehtoollisperinteeseemmekin. Sielläpäin viinasta on virallisesti luovuttu islamin myötä, mutta muuten ei kaikki sitten ole välttämättä mennyt nappiin heilläkään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #23

Suora suomennos on ymmärtääkseni "joukkoahdistelu".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

En sanonut valtaväestöstä mitään, esittämäsi perusteella oletin tuon tuplaantumisen tulevan ulkomaalaisista. Saivartelullani yritin sanoa, että tekstisi perusteella voidaan molempien ryhmien kooksi olettaa mikä tahansa yhtä suuri luku, jolloin väitteesi ei ole edes antamillasi premisseillä tosi. Miksi saivartelen, koska en ymmärrä relevanssia heitolla joka edellyttäisi populaation tuplaantumista hyvin lyhyessä ajassa. Ekstrapoloidessasi noiden 25 epäillyn perusteella teet rohkean oletuksen että täällä olevat turvapaikanhakijat ovat edustava otos noista viidestä miljoonasta tulijasta. En osta tuota ajatusta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #16

Tuo suhdeluku 13-17 tulee pidempiaikaisesta retrospektiivisestä aineistosta (blogissa linkki uutiseen). Ottaen huomioon muiden maiden aineistot (esim. Tanska), vaatii erityisiä perusteluita (joita et anna), miksi odottaa mitään muuta. Olennaisesti siis totean blogissa, että rikollisuus ja yliedustus ovat sitä luokkaa, mitä sen olettaisi aiempien aineistojen perusteella olevan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Miksi ulkomaalaisten saamien tuomioiden määrä on jaettu Suomessa asuvien ulkomaalaisten määrällä, tuntuu oudolta "tunnusluvulta"?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #34

1) Puhutaan epäillyistä, ei tuomituista. Näillä on toki voimakas korrelaatio.

2) Saadakseni valtaväestön insidenssin piti tietty laskea a) valtaväestön määrä ja b) arvioida valtaväestöön kuuluvien epäiltyjen osuus kaikista epäillyistä. Turvapaikanhakijoiden osalta luvut sai suoraan poliisin tiedotuksesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #35

Tarkoitin tuota 13-kertaista esiintyvyyttä?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #36

Se on taas Optulan tutkijoiden laskema, ei minun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Niinpä tietysti, mutta tarkoitukseni oli miettiä onko tuo kohtuullinen tapa lähestyä asiaa. Itse en esimerkiksi suomalaisia Ruotsissa tuomittuja analysoitaessa pitäisi kohtuullisena niiden suhteuttamista Ruotsissa asuvien suomalaisten lukumäärään.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola Vastaus kommenttiin #10

"Tämä tarkoittaa, että jos valtaväestö ja tämä maahanmuuttajaväestö olisivat lukumääräisesti yhtä suuret, raiskauksien määrä Suomessa olisi noin 13-kertainen."

Minäkin jäin miettimään tätä.

Siis jos oletettaisiin että Suomessa olisi 5 miljoona suomalaista ja 5 miljoonaa turvapaikanhakijaa, ja suomalaisia raiskauksia olisi 1000, silloin turvapaikanhakijoiden raiskauksia olisi 13 000 eli yhteensä 14 000 eli noin 13 kertainen määrä nykytilaan jossa meillä on karkeasti 5 miljoonaa suomalaista.

Jos suomalaisia olisi kaikki 10 miljoonaa silloin raikauksia olisi 2000. Eli raiskauksia olisi 1/7 kaikista raiskauksista verrattuna tilanteeseen jossa puolet 10 miljoonasta olisi turvapaikanhakijoita.

Jos vertailukohdaksi otettaisiin tilanne jossa maassa asuu vain turvapaikanhakijoita, silloin raiskauksia olisi 26 000 eli 13 kertainen määärä.

Koska muslimit lisääntyvät nopeammin (varsinkin jos saavat vaimonsa yksikössä ja monikossa tänne) on ajan kanssa selvää, että raiskaustodennäköisyys kasvaa 13 kertaiseksi, sitä mukaan kuin suomalaisten osuus jää marginaaliseksi (esimerkiksi Suomessa on 4 milj. nykysuomalaista "kristittyä" ja 100 miljoonaa muslimia) ja niiden raiskausten kohteena ovat silloin ne harvat "kantasuomalaiset" ei-musliminaiset, joiden täytyy lähteä ulos vaaroista huolimatta vaikka käymään maitokaupassa. Toki raiskauksia tapahtuu lisäksi muslimien kotioloissa, mutta se ei näy valtakunnan tilastoissa, koska ne käsitellään sharialain mukaan. Onneksi en ole enää silloin tällä maapallolla. Toivottavasti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #33

Ehkä käsitellään sharia-lain mukaan, mutta jotain tietoja joskus vuodetaan valtaväenkin tietoisuuteen. Ehkä meitä näin valmistellaan ajatukseen keulttuurinvaihdonlaajennuksesta ja täten kai tilastomegatrendeistä jossain vaiheessa. Kun varsinaisia kovia tilastoja ei taida olla, tyydyttäisiinkö karkeaan arvioon että mamunaisten riski läheisväkivaltaan on noin kolminkertainen valtaväestöön nähden. Nasima Razmyar avaa näitä Monika-naisten tietoja tänään näin: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nasima...

Heikki Tapani

Mitään tasoituskertoimia ei tarvita. Kun turvapaikanhakijat ovat pääsääntöisesti nuoria miehiä, on se tunnustettu ja huomioitu riskitekijä jo sellaisenaan. Varmaan matut eivät syyllisty rikoksiin jos vertailuun otetaan vain 48-76 vuotiaat naimattomat naiset bingo-bangosta. Turvapaikanhakijat ovat mitä ovat ja se on otettava tosiasiana.

Toinen juttu on se, että ns. parisuhderaiskauksia (eli yleisin seksuaalisen väkivallan muoto) ei käytännössä ole voinut matujen kohdalla tapahtua, kun vakiintuneita parisuhteita ei ole vielä ehtinyt muodostua. Sama koskee yleisintä rikollisuuden lajia eli liikennerikoksia koska ne tapahtuvat käytännössä autolla, jota heillä ei ole. Julkisen tilan seksuaalisissa väkivaltatapauksissa yliedustus on jo nyt murskaava. Etenkin kun vielä huomioidaan, että nämä tapaukset tietysti yleistyvät kesällä, jota tapahtuma-aikana ei ole ollut.

Rainer Salejärvi

Mielestäni blogistin asiaa voi lähestyä myös alla selostetun lapsellisen laskutehtävän kautta.

Jos 30.000:sta raiskaajia on 25 kappaletta ja 300.000 raiskaajia on 250 kappaletta ja 3 miljoonasta raiskaajia löytyy 2500 kappaletta, niin kysymys siitä montako raiskaajaa löytyy, jos asiaa arvioidaan 5.4 miljoonasta käsin.

Niko Sillanpää

Haluatko ilmaista, että vuotuiset, siis yhden vuoden, numerot ovat populaation kokoon nähden niin pienet, että koko asiasta ei tarvitse juuri välittää?

Oletetaan, että valtaväestön miehet alkavat yht'äkkiä raiskaamaan kymmenen ja rapiat kertaa enemmän kuin aiemmin. Olisiko reaktiosi silloin, että luvut ja osuus ovat edelleen niin pieniä, että asialla ei ole merkitystä?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aikuismaisesti ajattelevan tutkijan mukaan joistain kulttuureista tulevat eivät aina oikein ns. tiedä mitä tekevät. Saattaapa joku luulla esimerkiksi että raiskaus on laatuunkäypä tapa ja rituaali kihlata tilapäinen mielitiettynsä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-145404997378...

Kantaväestön keskimääräisestä häiritsevän paljon poikkeavaa kunniakäsitysvakaumusta saattaa ilmetä myös kotioloissa, mikä voi nostaa mm. viranomaisille ilmoittamisen kynnystä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012921036743_u...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Enää ei tarviota kuin sellainen Mandrake Taikuri joka osaa ennalta erotella toisistaan a) ne jotka tulevat raiskaamaan b) niistä jotka eivät tule raiskaamaan.

Näin voidaan jo ennalta heittää häkkiin tuleviin rikoksiin syyllistyvät ennenkuin vahinkoa alkaa tapahtumaan.
Ja samalla päästään eroon kaikista raiskauksista; niistä ihmisistä jotka ovat tulleet tai syntyneet maahamme epärehellisin aikein.

Niko Sillanpää

Kyllä, poissulkukriteeri pitää selvästi olla jokin muu.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Mandrake ja Mustanaamio voivat hokea vain vanhoja viidakon sanontoja, joiden totuuspohja saattaa olla ihan vain kävelevän haamun legendaa ja silmänkääntöpopulismia ;)

Yksilöistä ei voi tosiaankaan ennalta tietää, mutta todennäköisyyksiä taipumuksista ja suuntauksista ja vakavastiotettavia profilointiskenaarioitakin on toki tehty mm. joidenkin kulttuuristen vinoumien korrelaatioherkkyyksistä. Empiria näyttäisi valitettavasti jossain määrin tukevan joitain ikävähköjä sellaisia, vaikkei ole oikein polkorrektia tunnistaa havaintoja tutkijapiirien ulkopuolella, ks. http://nikosillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210895...

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tutkijat välttelevät – Yle: Ulkomaalaisten tekemistä raiskauksista ei haluta puhua

Vaikuttavatko kulttuurien erot raiskauksiin? Aiheesta ei ole yksimielisyyttä ja moni tutkija välttelee puhumasta siitä. Sonja Huttunen
Useat tutkijat ja myös poliisi ovat haluttomia kommentoimaan ulkomaalaisten miesten Suomessa tekemien raiskausten poikkeuksellisen korkeita lukuja. Ylen toimittajan tekemä pitkä soittokierros eri yliopistojen tutkijoille tuotti ajankohtaiseen kysymykseen vain muutaman vastauksen.

Ilmiötä on Ylen mukaan tutkittu vähän, joten pitkälle meneviä johtopäätöksiä asiasta on vaikea tehdä.

Ulkomaalaisten raiskausrikokset nousivat uudelleen julkisuuteen Tapanilassa tapahtuneen raiskauksen vuoksi. Viiden somalialaistaustaisen nuoren epäillään raiskanneen noin viikko sitten nuoren suomalaisen naisen.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneiden suhteellinen osuus raiskauksista on 17-kertainen suomalaisiin verrattuna.

Tilaston tehnyt erikoistutkija Matti Lehti on todennut jo aiemmin, etteivät ikä, sukupuoli, ansiotaso tai asuinkunta selitä ilmiötä.

Hänen mukaansa tutkimuksessa ei ole selvitetty tarkkoja syitä eri väestöryhmien välisiin eroihin.

Lehden mukaan yhtenä erona on, että suomalaiset raiskaavat usein humalassa, maahanmuuttajat selvin päin.

Hänen mukaansa raiskaustilastojen väliset jyrkät erot eivät selity sillä, että syntyperäiset suomalaiset raiskaavat usein lähipiiriin lukeutuvia kun taas ulkomaalaiset ennestään tuntemattomia.

Oikeuspsykologi Helinä Häkkänen-Nyholmin mukaan tilastoa voivat selittää kulttuuriset erot.

– Muista kulttuureista tulleet miehet eivät välttämättä ymmärrä, että suomalaisen naisen sanoma ei todella tarkoittaa eitä, hän sanoo Ylelle.

Vähälle analysoinnille julkisuudessa jää jatkuvasti myös maahanmuuttajanaisten kohtaama kotiväkivalta.

Maahanmuuttajia auttavassa Monika Naisissa on arvioitu, että jopa 90 prosenttia maahanmuuttajataustaisista naisista on kokenut kotiväkivaltaa. Maahanmuuttajien riski joutua kotiväkivallan uhriksi on kolminkertainen kantasuomalaisiin naisiin nähden.

Martti Lehden mukaan maahanmuuttajanaisten osuus korostuu myös raiskausten uhreissa.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/273987-tu...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Epäillyistä ulkomaalaisista puolet eivät asuu Suomessa vaan tulevat Virosta, Venäjältä jne.

Niko Sillanpää

Kyllä. Ja toisaalta kansalaisuuden saaneet ja toinen polvi eivät näissä rekisteröidy ulkomaalaisiksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

...ja Ruotsista jne. On totta, että hyvin suuri osa ulkomaalaisista rikosepäillyistä ja tuomituista syyllisistä on muita ulkomaalaisia kuin turvapaikanhakijoita, muun muassa rikosjengiläisiä ja kerjäläisromaneja. Maahanmuuttajista taas suurella osalla on Suomen kansalaisuus, ja he siis tilastoituvat suomalaisiksi. Seksuaalirikoksista ja varsinkin raiskauksista epäillyissä on tyypillisesti huomattavan paljon Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan suunnilta suoraan tai naapurimaiden kautta tulleita, osa ulkomaalaisia ja osa jo Suomen kansalaisuuden saaneita, myös entisiä turvapaikanhakijoita.

Jukka Nieminen

Tämä ny vaan noudattaa tilastologiikkaa. Juttu on niin että keskimäärin yksi mies tuhannesta on raiskari ja 25 raiskarimamua vastaa 25 000 turvapaikanhakijaa. jos niitä olisi 250 000 olisi raiskareitakin silloin kymmenkertainen määrä jne. jos taas olisi toiseen suuntaan 0 asukasta niin rikosprosenttikin olisi nolla - eikö olekin ihmeellistä.

mutta se selittää miksi new yorkissa tehdään enemmän rikoksia kun tarvasjoella - on enemmän ihmisiä. jos suomessa on 25 000 ihmistä nousee rikostilastot samassa suhteessa ja jos olisi poismuuttaneita 25 000 rikostilastot laskisi - tosi huimaa, eikö?

Sarkasmini varmaan kielii siitä että tää bloggaus oli itsestäänselvyyden toistamista ja jossa ei oikeen oo sitä pihviäkään. mutta kun eilinen maikkari tossa kohisi että rikosten määrä nousussa niin jotenkin sitä miettiin että valitaankohan toimittajat niistä joiden ÄO on 11-vuotiaan tasolla?

Niko Sillanpää

On populaatioita, joissa vallitsevuus on vaikka tuo 1/1000. Sitten on sellaisia, jossa ko. luku on 1/10000 ja toisaalta 1/100. Nämä erilaiset vallitsevuudet tuottavat (kertaluokkia) erilaisia rikollisuuden määriä.

Massavaikutus taas on triviaali asia, jolla et tässä pitkälle pötki.

Jukka Nieminen

" On populaatioita, joissa vallitsevuus on vaikka tuo 1/1000. Sitten on sellaisia, jossa ko. luku on 1/10000 ja toisaalta 1/100. Nämä erilaiset vallitsevuudet tuottavat (kertaluokkia) erilaisia rikollisuuden määriä. "

En tiedä kuuletko nyt ensimmäistä kertaa elämässäsi mutta ihmisluonne tarpeineen on universaali. se mitä sinä haluat, haluaa kiinalainen ja eskimokin samoja asioita ja välttelee myös samoja juttuja. anteeksi pilkallinen sävy mutta joku yläasteikäinenkin varmaan osaa tämän selittää itseäni paremmin.
tämän universaalisuuden takia ei ole oikeasti olemassa esim raiskauskulttuureita yhtä vähän kun kansoja jotka syö pingispalloja. tämän vuoksi tietyssä sosiaalisessa vakaudessa rikosmäärätkin ovat kansainvälisesti samoja.

Sodat ja konflikti -valtiot on tietenkin tapaus erikseen ja onhan se niinkin että köyhyys korreloi aikas hyvin rikostilastojen kanssa. meilläkin tuppaa nuo rikokset olemaan enemmän tuota alaluokan heiniä. tai en minä ainakaan ole kuullut että ylilääkäri ja asianajaja tappelis keskikaljabaarissa.

Nuivilla sen sijaan tuntuu olevan hrutsevilainen utopia että voivat esitellä kokonaisen kansanryhmän jossa rikosprosentti on tasan nolla ja kauhistelevat kun näin ei sit olekaan. mutta eiköhän se kerro pikemmin että nuivat ei lähtökohtaisesti mitään välkkyjä olekaan. itselläni on teoria - vaikka se tähän ei kuulukaan - että rasismi korreloi alhaisen käsityskyvyn kanssa ja jo ihmisyyden mekanismit on tyystin outoja. Mitä jyrkempi nuiva - sen tyhmempi. vai onko joku joskus jossain kuullut älykkäästä nuivasta`

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #26

En ole kuullut, mutta olen lukenut että Korkein oikeus teki taannoin poliittisesti motivoidun ja sittemmin myötähäpeää herättäväksi todetun päätöksen, jonka nuivana pidetty kohde ei miellyttänyt mm. siksi, että tämän älykkyysosamäärä on samaa luokkaa kuin KO:n yhteenlaskettu tuolloisessa kokoonpanossaan.

;)

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #28

Älykkyys ei korreloi nuivuuden kanssa, mutta korkea älykkyys yhdistyneenä nuivuuteen on vaarallista. Korkea älykkyys yhdistyneenä vihaan on erittäin vaarallista.

Älykkyys ei ole yhtä kuin viisaus, vaikka voi sitä edistääkin.

Älykkyys ei ole tae viisaudesta, jota tarvitaan ihmisten väliseen inhimilliseen ja eettiseen yhteistoimintaan.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #58

Logiikantajun ja kohtuullisuuden korvaaminen poliittisin motiivein korkeimmassa oikeuselimessä on todella vaarallista. Sotasyyllisyysoikeudenkäyntien farssi oli enemmän tai vähemmän pakko järjestää, näitä myöhempiä tahallisia väärintuomioita ei.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

#26: Vai niin.

Tyhjä taulu -tyyppinen sosiaalinen konstruktionismi yhdistettynä kulttuuriseen arvorelativismiin ja naiiviin universalismiin nähtynä tulosten tasa-arvon kautta tuottaa kyllä liki typerintä "ajattelua", jota maan päällään kantaa. Puhumattakaan siitä, että näiden premisseillä saati tuotoksilla ei ole juuri mitään yhteyttä todellisuuteen.

Mikä tuli taas kerran osoitetuksi.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #29

"Tyhjä taulu -tyyppinen sosiaalinen konstruktionismi yhdistettynä kulttuuriseen arvorelativismiin ja naiiviin universalismiin nähtynä tulosten tasa-arvon kautta tuottaa kyllä liki typerintä "ajattelua", jota maan päällään kantaa. Puhumattakaan siitä, että näiden premisseillä saati tuotoksilla ei ole juuri mitään yhteyttä todellisuuteen."

Tulkitsenko tämän derridamaisen filosofoinnin vaikkapa niin että sinun mielestäsi esim on olemassa raiskauskulttuureita? tai että hollanissa kaikki kulkee puukengillä? tai kansoja jotka syövät pingispalloja aamiaiseksi? tai kansoja jolla on sarvet ja nahkasiivet ja jotka niillä lepattavat töihin? että afrikassa keitetään ihmisiä padassa kylän keskellä ja että romaniassa asustaa vampyyreja? tai hongkongilaisilla naisilla on vulva poikittain?

Pieni eksursio ei varmaan olisi pahitteeksi. uskoisin että tuolla koulutuksella varmaan saisi olla jossain ulkomailla vuoden pari ajan ihan töissäkin ja sit voi paikan päällä vertailla onko niillä ihmisillä siellä sarvia päässään ja miettiikö kiinalaiset tosiaan päivät pitkät uusia kidutusmenetelmiä. näin niinku rakentavana ehdotuksena miten maailmankuvaansa voi laajentaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #38

Kiitos, mutta olen matkustellut huomattavan laajasti, mm. muutamia näistä puheena olevista konflktimaista, ja jo asunut ulkomailla.

Vähintäänkin riittävästi tietääkseni myös kokemuksellisesti, että maailmankyläajattelusi on soopaa.

Aika vähän näen kirjoittamastani Derridaa.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kiitos tarpeellisista laskelmista. En jaksanut itse lähteä laskemaan. Eikö tällainen olisi muuten Ylen toimittajan tehtävää!

Minusta nämä laskelmat ovat kuitenkin aivan yhteismittatomia sen tähden että nämä turvapaikanhakijoiden raiskaukset ovat terroritekoja kadulla. Se ei ole ollenkaan sama asia kuin läheisten väliset raiskaukset, joita kantaväestön rikokset ovat valtaosin.

Näin voinee yleistää sillä tiedämme, että Helsingissä vuosina 2014-2015 joka ikinen tuntemattoman tekemä eli ns. puskaraiskaus oli ulkomaalaisen tekemä. Ja siinä vaiheessa kun Helsingin poliisi nuo joskus loppuvuoden puolella ilmoitti, luvuissa oli mukana jo muistaakseni kymmenkunta turvapaikanhakijoiden raiskausrikosepäilyä. Nyt koko maan raiskausrikosepäilyjä on tuo 25. Luku täsmää oikein hyvin mediassa julkitulleisiin VOK:ien asukkaiden puskaraiskauksiin. Iso osa tästä jengistähän on kuten tiedämme ympäri Suomea.

Minä teen tästä sen hypoteesin, että tämäkin on varsin uusi ilmiö. Tai suomalaiset eivät siihen syyllisty. Toki jo aiemmin maahan tulleet syyllistyvät. Ja nyt kun näitä joukkoja tulee valtavasti, niin naisrauha on jo menetetty.

Se, että nämä tilastot sotketaan vaan yleisiin raiskaustilastoihin, ikään kuin kyse olisi samasta asiasta, on minusta todella väärin. Lähi-ihminen terrorisoi yhtä lähi-ihmistä. Julkisella paikalla terrorisoidaan kaikkia ulkona liikkujia. Kyse on taloustieteen termein ns. ulkoisvaikutuksesta. Haitat eivät kohdistu vain siihen yhteen raiskattuun vaan paljon laajemmin yhteisöön. Siihenhän terrorilla pyritäänkin. Kyse ei ole vain yhden ampumisesta vaan pelosta, joka koskee kaikkia. Tässä tapauksessa tekee kaikille naisille turvattomaksi liikkua ulkona.

Niko Sillanpää

Eipä kestä. Eipä laskelmasta tosin voi päätellä juuri muuta kuin että toteutuu juuri se, mikä oli aiemman kokemuksellisen tiedon perusteella todennäköistä. Eli tämä oli jo tiedossa ennalta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Optulan suorittaman naisuhritutkimuksen mukaan vuosittain noin 15 000:n naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukataan pakottamalla tai yrittämällä pakottaa heidät seksuaaliseen kanssakäymiseen ja luvuksi muodostuu 46 000 naista, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen ei ole kyennyt vastustamaan tiedottomuuden, humalatilan tms. takia.

Tutkimuksen toteuttamisvuonna (2005) rikoslaki määritteli tiedottoman henkilön raiskaamisen nykyistä lakia lievemmin vain "seksuaaliseksi hyväksikäytöksi"...

Ja tässä Itä-Suomen yliopiston Oikeustieteiden laitokselta viime keväänä valmistunut analyysi ko. Optulan tutkimuksen menetelmistä ja vaikuttavuudesta :

http://www2.uef.fi/documents/16189/2490417/Paanila...

"...tutkimuskysymysten sisältö on perusteltu."
"... erilaiset väkivallasta aiheutuneet vammat, olivatpa ne fyysisiä, psyykkisiä tai psykosomaattisia, on kategorisoitu laajasti ja tarkasti. Tässä
tutkimus onkin onnistunut maineikkaasti"

Niko Sillanpää

Etkö sinä nyt Juho muuta keppihevosta keksi kuin nuo iänikuiset metodologialtaan ongelmaiset ja näytön asteeltaan rajalliset poikkileikkaavat kyselytutkimukset?

Markku Porhonen

Kyllä blogistin laskelmat ovat ihan perusteltuja. Hän lähtee toisaalta nykyisten turvapaikanhakijoiden tekemien tekojen määrästä ja hakijoiden määrästä, toisaalta kantaväestön määrästä ja kantaväestön raiskauksesta epäillyistä. Hän päätyy lopputulemaan, että raiskaavat n. 13 kertaa todennäköisemmin kuin kantaväestö.

Asiasta on myös jonkinveran aiempaa tutkimustietoa. Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleet miehet raiskaavat luokkaa 16 kertaa todennäköisemmin kuin kantasuomalaiset. Voi ero olla jopa isompikin, koska kantasuomalaisissa on ilmeisesti mukana kansalaisuuden saaneita noilta alueilta maana saapuneita. Joka tapauksessa nämä eri lähteistä tulevat laskelmat tukevat toisiaan, 13 ja 16 ovat aika lähellä. Suuruusluokka on selvä, tarkoista määristä ja detaljeista voidaan kiistellä loputtomiin.

Sivu 31 oheisesta linkistä:
http://www.optula.om.fi/material/attachments/optul...

Täällä on peräänkuulutettu syitä ja väitetty, että ihmiset ovat kaikkialla samanlaisia. Ei ne kaikkialla ole samanlaisia. Pääosin erot varmaan johtuvat kulttuuritaustasta mutta myös elämäntilanteesta: naisten näkeminen toisen luokan kansalaisina, vääräuskoisten näkeminen alempiarvoisena ja vieläpä syntisesti pukeutuvana viettelijänä, empatiakyvyn vähäisempi kehittyminen, turhautuminen tekemisen puutteeseen, katkeroituminen, ulkopuolisuuden tunne. Varmaan yksi suurimmista syistä on oman maan naisten puuttuminen tai vaikka heitä olisikin, he ovat eroottisessa ja seksuaalisessa mielessä tavoittamattomissa, kunnes sitten menevät naimisiin, jolloin ovat tavoitettavissa, yhdelle.

Niko Sillanpää

13-kertainen on tosiaan Optulan tutkijoiden laskema ikävakioinnin ym. jälkeen (linkki blogissa uutislinkin kautta).

Noin pienellä tapahtumamäärällä (25 tapausta) ja ilman demografisia tietoja ei voi laskemalla päätellä juuri muuta kuin että rikollisuus ja yliedustus ovat samaa suuruunluokkaa kuin muissa aineistoissa.

Ja lisäksi että ainakin se väitetty 0,08% ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Raiskaajat ovat miehiä ja turvapaikanhakijat ovat pääosin miehiä.
Oletetaan että 30000:sta turvapaikanhakijasta 25 000 on sen ikäisiä miehiä joilla hormoonit hyrrää siihen malliin että raiskauksia tapahtuu. Jos raiskauksia on tapahtunut 25 viime vuonna, kuten poliisi ilmoitti, silloin raiskaavia turvapaikanhakijoita on 0,1% turvapaikanhakijoista (elon laskuoppi)

Jos tarkastellaan suomalaista väestöä, jättäen turvapaikanhakijat pois laskuista, niin tästä väestöstä suurinpiirtein puolet on pois laskusta vanhuudenheikkouden tai liiallisen nuoruuden takia.

Työssä käyvää väestöä on noin 2,5 miljoonaa suomalaista, he eivät juurikaan työpaineiden vuoksi ennätä raiskauspuuhiin, ei ainakaan puskaraiskauksiin.

Jos arvioisin jotain summanmutikassa niin raiskauksiin kykenevä kantaväestöön kuuluva populaatio Suomessa on noin kymmenesosa työssä käymättömistä, eli työelämän ulkopuolella olevista kansalaisista, joita on noin 2 500 000 henkilöä.
---------------------------

Nämä 10%, eli 250 000 nuorehkoa kantasuomalaista miestä, tekevät siis noin 1000 raiskausta vuosittain. Siitä voi laskea prosentit ja muut.

Elon laskuopilla suomalaisten raiskausprosentiksi tulee 0,4. Eli siis 0,4% raiskaamaan kykenevistä suomalaisista syyllistyisi vuosittain raiskauksiin.
Kantasuomalaiset siis raiskaavat neljä kertaa useammin kuin turvapaikanhakijat.

Laskelmien lähtökohdat voi kyseenalaistaa, mutta niin voidaan kaikkien muidenkin esitettyjen raiskausprosenttilaskujen perusteet kyseenalaistaa. Ei tämä minun laskelmani ainakaan muita huonompi ole.
--------------

Jotkut ovat saaneet laskemalla sellaisenkin tuloksen että turvapaikanhakijat raiskaavat 17 kertaa enemmän kuin kantasuomalaiset. Jos kantasuomalaiset raiskaavat tuhannen kertaa vuodessa, niin turvapaikanhakijoiden pitäisi raiskata 17 000 kertaa vuodessa.

Tämä työllistäisi turvapaikan hakijat niin täydellisesti etteivät he raiskaamisen lisäksi ennättäisi muuta tekemään. Pidän siis ainakin tätä saatua tulosta hyvin epärealistisena. En siis usko että millään etnisellä ryhmällä riittäisi potenssi tällaiseen suoritukseen.

Niko Sillanpää

Jaah. Noh.

Ehkä he käyttävät Viagraa tai suomalaiskansallisesti "vikkuraa".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jaah. Noh.

Ehkä he käyttävät Viagraa tai suomalaiskansallisesti "vikkuraa"."

:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suomalaisille syötettiin kuulemma sota-aikana jotain jarrua, en tiedä miksi.

Ehkä se helpotti oloa, tai saunassa käynti onnistui paremmin miesporukalta, en tiedä.

Vai olisiko ollut rintamalottien suojelutoimenpide, jos ne nyt mitään suojelua kaipasivat.

Kun jarruttaminen loppui, syntyivät sitten nämä suuret ikäluokat.

Heikki Tapani

Tarpeeksi kun vielä suodattelet niin päästään siihen että suomalaisista raiskaajista 100% raiskaa.

Turvapaikanhakijat ovat mitä ovat, ja tätä tosiasiaa on tarkasteltava kokonaisuutena ilman mitään suodatuksia ja painotuksia. Itse edellytän turvapaikanhakijalta nuhteettomuutta etenkin hakuprosessin aikana. On erittäin yksinkertaista olla syyllistymättä mihinkään rikoksiin edes muutaman kuukauden aikana. Katurauharikoksista, joiden uhka koskee kaikkia yliedustus on järjetön. Mulle on ihan herttasen samantekevää jotkut kymmenen vuotta vanhat kyselyt ja/tai mäkihyppypariskuntien keskenäiset väkivallat.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Muuten tuo laskemasi 2,4% raiskaustodennäköisyys 10 vuodessa vastaa vallan hyvin aiemmin laskemaani lukua jo maassa asuvien Irakin kansalaisten luvuilla, jotka siis ovat muuta porukkaa kuin tämä nykyinen joukko.

Noissa laskelmissa luku oli 1% viidessä vuodessa. Sen laskin tilastokeskuksen luvuilla vuosina 2010-2014 käyttäen Irakin kansalaisia Suomessa ja Irakin kansalaisten saamia seksuaalirikostuomioita. Se oli kyllä kovin paljon alakanttiin laskettuna kun myös. Korjasin kaikin tavoin irakilaisten hyväksi. Seksuaalirikoksissa on toki muutakin kuin raiskauksia, joten näyttäisi äkkipäiten että tämä nyt maahan tuleva porukka on väkivaltaisempaa.

Tuossa linkki blogiini http://annemikkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205237...
Muuten sen viimeisenä kommenttina on hyviä huomioita asiaa itse tutkineelta henkilöltä, joka ei halunnut nimeään julkisuuteen mutta antoi luvan postata hänen minulle spostiin laittamansa viestin.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Juu, kusessa ollaan:

Irakilaiset, joita Suomessa asui vuonna 2014 6795 henkeä (miehiä 4436) syyllistyivät 20 raiskaukseen tai törkeään raiskaukseen.

Kyseessä ovat vuonna 2014 selvitettyihin rikoksiin epäillyt (vakituisesti Suomessa asuvat) tilastokeskuksen mukaan.

Epäillyt rikosten ja kansalaisuuden mukaan löytyvät tilastokeskuksen taulukosta:
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatF...

ja väestötilastot kansalaisuuden ja sukupuolen mukaan tästä tilastokeskuksen taulukosta:
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatF...

Vuosi 2013 irakilaiset 25 raiskausta, vuosi 2012 25 raiskausta ja 2011 19 raiskausta, joten kyseessä ei ole mikään yksittäisen vuoden tilastopiikki.

Irakilaisista miehistä raiskareita siis n. 1:220.

Irakilaisia miehiä on nyt maassa joku 25 000.
Tänä vuonna odotettavissa reilusti yli 100 irakilaisten tekemää raiskausta, joten vituiks män unelmat.

Jukka Nieminen

"Tänä vuonna odotettavissa reilusti yli 100 irakilaisten tekemää raiskausta, joten vituiks män unelmat"

Minäkin aikanaan ihmettelin tätä irakilaisten suurta tekomäärää. Sit mä vasta keksin että poliisi kirjaa kansalaisuuden syntymämaan mukaan mutta väestöliitto laittaa arabit irakilaisiksi ja kurdit kieliryhmiksi. Eli todellisuudessa lukuun sisältyy sekä arabit että kurdit joita on yhteensä tietenkin kunnioitettava määrä ja tämän takia luku pomppaa silmille.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola Vastaus kommenttiin #51

Mitä tekemistä väestöliitolla on tämän kanssa? Tuossa Jarin linkin takana Tilastokeskuksen datassa sekä rikokset että kansalaisuudet ovat nimenomaan kansallisuuden mukaan.

Itse poimin Irakin kansalaisten lukumäärän aikoinaan jostain Väestöliiton paperista, mutta eivät nuo luvut kovasti heitä. Tilastokeskuksessa vain on väestökin sukupuolen mukaan, ja joka vuodelta erikseen, mikä olisi auttanut laskelmia tarkemmaksi, eli prosentteja korkeammaksi itse asiassa.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Suomen isoin ongelma on rakenteellinen koruuptio, joka vaikuuttaa politiikan polarisointiin ja epäloogisuuteen maahanmuutto- ja geopoliittisesti.

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/ha......

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Suomen isoin ongelma on rakenteellinen koruuptio, joka vaikuuttaa politiikan polarisointiin ja epäloogisuuteen maahanmuutto- ja geopoliittisesti.

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/ha......

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suurin ja ainoa ongelma on se,että eun suosituksesta tuli PAKKO.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miten tästä naisiin kohdistuvasta väkivallasta on yks kaks tullut matemaattinen ongelma?

Vähättelet laskelmillasi kaikkia raiskauksen uhreja. Ennenkaikkea vähättelet suomalaisten miesten uhreja.

http://jennygingerrostain.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Jos tuon luettuasi haluat vielä matematiikkaa, suhdeluku on 25 vs 1000.

Olisiko syytä miettiä, miten saisimme raiskaukset loppumaan. Sillä, jos kuorimme kaikki ulkomaalaista alkuperää olevat ihmiset pois väestöstä, raiskausten määrä voi vähentyä jonkin verran. Eivät ne silti, edes sinun laskelmasi perusteella lopu.

Pahintahan on, että myös läheiset raiskaavat.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Jo haluat matematiikkaa, niin se suhdeluku on 25 vs. 591. Eli turvisepäiltyjen suhde epältyihin Suomen kansalaisiin.
Ja tuokin suhde on ihan perseellään, koska siinä näkyvät koko vuoden raiskaukset. Turviksia alkoi enenevässä määrin tulla vasta syksyllä.
Eli oikea suhdeluku olisi jotain 25 vs 200.*

*turvisten maassaolovuorokaudet vastaavat noin 10 000 turviksen kokovuotista maassaoloa. Eli vastaa tilannetta, jossa koko (30 000 hengen) porukka olisi tullut maahan syyskuun alussa. Koska turvikset ovat olleet maassa 1/3 vuodesta, niin heidän tekemiensä rikosten määrää tulisi verrata kantisten 1/3 vuodesta tekemien rikosten määrään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Asiaa voi tarkastella kovin monesta kulmasta. Vaarallisen usein näkee että tilastojen tulkitaan kertovan jostakin muusta kuin mitä on tilastoitu. Epältyjen tai tuomittujen määrä ei luonnollisestikaan kerro rikosten määrää, mutta muutoksista voi tietysti kohtuudella vetää johtopäätöksiä kehitystrendistä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tämä on niin tätä! Lue nyt se loppuosakin siitä kommentista!

Tämä matematiikka ei ole tärkeää. Raiskaukset eivät ole maahanmuuttokysymys. Vuoden aikana on tapahtunut yli 1000 raiskausta ja sinä haluat keskustella 25:stä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

"Tämä matematiikka ei ole tärkeää. Raiskaukset eivät ole maahanmuuttokysymys. Vuoden aikana on tapahtunut yli 1000 raiskausta ja sinä haluat keskustella 25:stä."

Sinä rikot nyt sitä sääntöä millä tässä blogissa tulee tästä aiheesta keskustella.

Ei ole asiallista keskustella suomalaisten tekemästä noin tuhannesta raiskauksesta. Asiallista on keskustella vain niistä kahdestakymmenestäviidestä raiskauksesta joita epäillään turvapaikanhakijoiden tekemiksi.

Kuinkahan monessa tapauksessa niissäkin on kyse samasta ilmiöstä kuin tässä erään saksalaisteinin viranomaisille ilmoittamassa turvapaikanhakijoiden häneen kohdistuneessa joukkoraiskauksessa.

http://www.theguardian.com/world/2016/jan/31/teena...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Anteeksi, Arto!

Minä vain olen tavallinen suomalainen, joka ei ymmärrä, millä tavoin ongelma ratkeaisi, jos yli tuhannesta vähennetään 25.

Mutta pyydän toki nöyrimmästi anteeksi, että moista ihmettelin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

Ei tarvitse anteeksi pyydellä.
Tämä on hyvin monimutkaista ja vaikeaa matematiikkaa.

Minä olen ollut vähän sellainen matematiikan fanittaja
tosin vain lukiossa, missä pitkä matikka oli vielä helppoa ja kivaa
Lukion jälkeen se korkeampi matematiikka ei ollut enää helppoa eikä kivaa.

Mutta siitä helposta osuudesta minulle on jäänyt tapa leikkiä matematiikalla
ja tämä leikki ei valitettavasti kaikille aukea.
Minä olen siis kyllä se joka tässä joutuu anteeksi pyytämään.
Joten pyydän nöyrimmästi anteeksi.
---------------

Jos tilannetta vähän yksinkertaistetaan
niin meillähän on näissä raiskausasioissa noin 1000 ongelmaa vuosittain.

Jos ongelmista vähennetään turvapaikanhakijoiden aiheuttamat ongelmat
on meillä 25 ongelmaa vähemmän, eli enää on jäljellä vain noin 975 ongelmaa.

Nämä 975 ongelmaa eivät ole enää tärkeitä eikä mieltä kuohuttavia
koska ne ovat suomalaisten tekemiä raiskauksia.

Ne 25 turvapaikanhakijoiden aiheuttamaa raiskausongelmaa ovat siis painoarvoltaan huomattavasti teärkeämpiä kun suomalaisten aiheuttamat 975 raiskausongelmaa.

Voisin kohun perustella arvioida että turvapaikanhakijoiden aineuttamat 25 raskausongelmaa ovat yhteensä painoarvoltaan suurinpiirtein viisinkertaiset suomalaisten aiheuttamiin 975:een raiskausongelmaan nähden.

Tästä päästään siihen että turvapaikanhakijan aiheuttama raiskaus vastaa suurin piirtein painoarvoltaan 195:ttä kantasiuomalaisen suorittamaa raiskausta.
Tämä lasku tapahtuu kaavalla 975/25 x 5.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Kiitos Vihavainen, matemaattisesta selvityksestäsi. Sarkastinen laskelmasi auttaa ymmärtämään Sillanpään ja hänen hengenheimolaistensa tuohtumusta.

Nyt minua jää vielä kaivelemaan, yksinkertainen kun olen: Tuntuuko uhrista samalta? Onko suomalaisen raiskaajan uhrilla kokemus, että hän on päässyt 195 kertaa vähemmällä?

Ei minun mielestäni painoarvoa voi matematiikalla mitata. Raiskaukset ja ahdistelu on saatava loppumaan. Asia ei edelleenkään voi olla maahanmuuttokysymys, arvoisa tohtori Sillanpää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiitos Vihavainen, matemaattisesta selvityksestäsi. Sarkastinen laskelmasi auttaa ymmärtämään Sillanpään ja hänen hengenheimolaistensa tuohtumusta."

Tuohtuminen on näillä perusteilla hyvin ymmärrettävää, jos siis, kuten laskelmani osoittavat, mamun raiskauksen painoarvo on non kaksisataakertainen kantasuomalaisen tekemään raiskaukseen verrattuna.

"Nyt minua jää vielä kaivelemaan, yksinkertainen kun olen: Tuntuuko uhrista samalta? Onko suomalaisen raiskaajan uhrilla kokemus, että hän on päässyt 25 kertaa vähemmällä?"

Tähän voisi yksinkertaisesti todeta ettei uhrin tuntemuksilla ole tämän matemaattisen tarkastelun valossa mitään merkitystä, tai jos on, niin silloin, matemaattisesti tarkasteltuna, uhrin kokema kärsimys mamun kynsissä on kaksisataakertainen siihen verrattuna jos käsittelijänä olisi kantasuomalainen.

"Ei minun mielestäni painoarvoa voi matematiikalla mitata."

No, en minä tätä matemaattista tarkastelua aloittanut,
halusin vain osoittaa että matemaattiseltakin kannalta katsottuna
asiaan voi olla useampia näkökulmia.

"Raiskaukset ja ahdistelu on saatava loppumaan."

Jotta ne saataisiin loppumaan pitäisi suorittaa kattava kastraatiotoimenpide, tai ravintoon pitäisi lisätä ns. jarrua, tai sitten pitäisi joko mies- tai naisukupuoli eliminoida kokonaan.

Yksi mahdollisuus olisi tietenkin se että naiset eristettäisiin suojelutarkoituksessa, kuten eräissä kulttuureissa on tapana.

Toki, ei tuo 0,1% tai 0,4% niin kovin isolta prosentilta matemaattisesti tunnu, mutta jokaisen pahoipidellyn yksilön kohdalla on aina kysymys 100%:n vahingosta.

Ei näitä asioita saa koskaan hyväksyä, mutta ei niitä koskaan voi kokonaan poistaa. Kyse on primitiivisestä käyttäytymismallista jota yritetään kulttuurin ja meemien avulla pitää kurissa. Rangaistuksillakaan ei tätä primitiivistä "nuijamiestä" myöskään voi pitää kurissa.

Jossain vaiheessa, aina silloin tällöin, kulttuurin ohut pintakuori puhkeaa. Naisten pitäisi pitää itsestään huolta ja tiedostaa tämä primitiivinen tekijä ja varautua siihen jollain tavalla. Se jo auttaisi paljon.

Toimituksen poiminnat