antiantioedipe

BREXIT:n viesti: EU:n komission on erottava

BREXIT-äänestyksen tulos on tulkittavissa vain yhdellä tavalla: Kyseessä on epäluottamuslause Euroopan Unionin komission politiikalle.

Ainoa looginen lopputulema PM Cameronin jo tapahtuneen eroamisen lisäksi on, että Euroopan Unionin kaikessa -- euroaluekriisi, kansainvaelluskriisi, Ukrainan kriisi -- epäonnistunut komissio jättää maanantaina kokonaisuudessaan välittömän eroanomuksensa.

Jean-Claude Junckerin aika on oltava ohitse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Totta tuo, EU:ssakin olisi syytä johtopäätöksiin. Kun ei ole toimittu oikein tai ylipäätään juurikaan toimittu, on syytä valita uusia jäseniä komissioon ehkä moneen muuhunkin EU:n elimeen. Strasburgin turhat kokousmatkat pois ja säästälinjalle EU, ettei jäsenmaille tule turhaan isoja lisäkuluja. Niihin meideän veronmaksajien rahoilla ei ole enää varaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Miksi? Komission luottamuksesta päättää EU:n parlamentti, ei brittien kansanäänestys.

Britit lähtevät (, jos lähtevät). Se siitä. Ihan kuin avioliitto, toiset loppuvat, toiset eivät. Enää ei onneksi tarvitse avioeroon toteennnäytettyä aviorikosta vaan siihen riittää, että jomman kumman mielestä homma ei toimi.

Niko Sillanpää

Eipä tuo muodollisesti Cameroninkaan luottamusäänestys ollut, mutta hän sentään pystyi johtopäätökseen.

Tämän komission politiikan vuoksi unioni hajosi, mikä on historiallisen mittakaavan epäonnistuminen. Tämä ja mainitut muut epäonnistumiset huomioiden ainoa looginen johtopäätös on komission ero ja politiikan muuttaminen eurokriisin osalta ja Schengen-ulkorajan sulkeminen kansainvarllukselta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei unioni hajoa, jos yksi valtio eroaa. Eroamisen pitäisi itkun sijasta olla normaali toimenpide. Jos seura ei miellytä, siellä ei ole pakko olla.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #4

Ilman muuta. Niin näyttävät ajattelevan nyt tuoreeltaan myös Hollannin ym. EU-EXIT-blokki.

Kun tämä on ohitse, taitaa olla niin, että Mama-Merkel hyvittelee yksikseen toisen maailmansodan vääryyksiä kehitysmaalaisille.

Toimituksen poiminnat